Vežbe za noge

Vežbe za noge

Dolazi lepše vreme i krajnji je period da pomoću vežbi svoje donje ekstremitete to jest noge učinimo bolje oblikovanim i lepšim, kako bismo se ponosno šetale u kraćim suknjama i sortsevima, ali i bikiniju kada za to dođe vreme.

Vežbe za noge

SKOK

Dok su Vam noge postavljene u širini karlice, ruke ispružajte pred sebe, tako da su dlanovi usmereni ka podu. Tada treba skočiti u
visinu maksimalno koliko možete. Postupak ponavljajte u 15 do 20 navrata.

ISTEŽITE NOGE

Dok ispružate levu nogu levo od Vas, desnu treba da savijete. Snagom trupa krećite se ulevo, a levom rukom dodirnite nožne prste. U tom položaju treba da ostanete narednih 40 sekundi, a tada uradite isti postupak i sa desnom nogom. Ponavljajte u 3 navrata.

PODIŽITE NOGU

Zauzmite uspravan stav, levu nogu podižite iza tela, a stopalo smestite na fotelju ili stolicu. Obe ruke smestite na predeo boka, a desnu nogu maksimalno savijajte. Trup zadržite uspravno. Ponoviti u 15 navrata na obe strane.

ZATEGNITE MIŠIĆE BUTINA

Najpre treba da legnete na strunjaču na desni bok, a podlaktica neka Vam bude oslonac. Dok je leva ruka ispred Vašeg tela, savijajte koleno leve noge. Ispruženu desnu nogu polako dižite uvis. Ostanite u tom položaju nekoliko trenutaka, a onda opet zauzmite prvobitni stav. Uradite vežbu u 20 navrata i na levoj i na desnoj strani.

VEŽBA ZA POSTRANIČNO ZATEZANJE

Lezite na strunjaču na levi bok i zatežite trbušne mišiće. Donje ekstremitete opružite i skupite. Nakon što savijete desnu ruku ,na nju stavite glavu, a levu ruku stavite na strunjaču, pred prsa. Savijajte levu nogu i vucite je prema karlici. Tada opustite levu nogu i lagano je podižite. Opteretite levu nogu u uspravnom stavu, povijajte stopalo i dok stežete unutrašnje butne mišiće, vratite je u prvobitni stav. Ponoviti 10 puta i sa leve i sa desne strane.

VEŽBA U KLEČEĆEM STAVU

Smestite se na strunjaču i njenu površinu dodirujte i gornjim i donjim ekstremitetima. Gornji ekstremiteti su u širini predela ramena, dok su kolena u širini karlice.
Podižete desnu nogu u desnu stranu, dok koleno ne dođe u visinu karlice. Noga treba da ostane u tom stavu nekoliko sekundi, a onda je polako spuštajte. Ponoviti u 15 navrata i sa leve i sa desne strane.


Još zanimljivih textova: